De går om du vill!

Har kännt mig jätte duktig ikväll, först ställde jag upp och jobba på lördag från 07.30 till stängning, de är bara bra att jag får jobba måste ha pengarna om de nu blir shopping på lovet. Sen ringde dom från Jysk och undrade om jag ville jobba där på fredag till stängning, så jag och Sanna är där till 19.00. Sen har jag hunnit gå broarna och varit ute och övningskört med mammsen.



Tänkte tipsa om ett jätte gott recepet.
Pappa gjorde den till mig på mitt kalas, super god blev den lite lös men de berodde nog på ugnen.


En strålande klassiker med rätta krämigheten och väl avvägda proportioner på vit choklad, philadelphiaost och kesella i fyllningen. Tårtan går bra att göra dagen innan, bara topping och dekor läggs på inför servering.

Ingredienser
200 g digestivekex
75 g smör,
100 g smält vitchoklad
400 g philadephiaost
250 g kesella
1 dl strösocker
3 st ägg
Topping:
4 dl crème fraiche
1 st vaniljstång
Dekoration:
jordgubbar, färska fikon, färska ätliga eller kanderade blommor



Gör så här :
1. Värm ugnen till 175°. Smula kexen och häll på smält smör.
2. Packa smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant
3.Grädda bottnen ca 10 min. Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150°.
4. Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad.
5. Vispa samman philadelphiaost, kesella och socker. Rör ner chokladen och äggen.
6. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter. Tårtan ska inte ta färg. Ta ut och låt den kallna.
7.Till toppingen vispas creme fraiche med fröna från en urskrapad vaniljstång med elvisp så att den blir fast och bredbar. Bred den över kakan och dekorera ev med klyftade jordgubbar eller fikon och ev blommor.

Receptet taget från Allt om Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0